Luftrenser, Velge riktig

Hvilken luftrenser er best til soverom?

Hvordan velge den beste luftrenser for soverom?

Hvor skal du bruke luftrenser?


Luftrenser skal brukes der du oppholder deg mest. Det er på soverommet. Skal du bruke luftrenser ett sted, så er det soverommet som er det viktigste. Der tilbringer du en tredjedel av livet ditt.

Vi anbefaler Winix Zero Compact til bruk på soverom og barnerom.

Luftkvaliteten på soverommet ditt kan påvirke søvnen din. Luftforurensninger som støv eller mugg kan gi dårligere søvnkvalitet. Den beste luftrenseren for soverom bør være stillegående og gjøre livet ditt mer komfortabelt og hindre luftveisproblemer.

Å puste kontinuerlig i et lukket og dårlig ventilert rom har kortsiktige og langsiktige helseeffekter.

Hva skal du se etter når du skal velge luftrenser til soverommet?

Når du begynner å lete etter den beste soveromsluftrenseren, er det noen spesifikasjoner du må vurdere:

Luftrenseren må bruke et HEPA-filter av høy kvalitet (i tillegg til et kullfilter og et forfilter)

HEPA-filteret er den viktigste komponenten i en luftrenser. HEPA-filter fjerner mer enn 99,9% av partiklene fra luften.

Luftrenseren har en nattmodus

Alle luftrensere lager noe lyd. Skal du bruke luftrenser på soverommet er det viktig at den er stillegående. Du bør absolutt ha en luftrenser med nattmodus så luftrenseren kjører stillegående på natten. Alle Winix og Arida luftrensere har en nattmodus. En stille luftrenser med nattmodus jobber på et svært lavt støynivå. Luftrenseren må være stille nok til å ikke forstyrre søvnen din. For å finne ut om en luftrenser er stillegående, må du se på desibelnivået.

Automatisk slukking av lys

Hvis luftrenseren har en nattmodus, så vil den kjøre vifte sakte, men den vil også slå av alle lys. Det er derfor det er viktig med nattmodus, og ikke bare lav viftehastighet. Lysene kan forstyrre deg når du sover.

Luftrenseren har en kapasitet som passer for soverommet ditt

Det er viktig å vurdere størrelsen på soverommet ditt. Størrelsen på rommet som en luftrenser kan rengjøre er veldig forskjellig. Du trenger en som er i stand til å filtrere all luften i soverommet ditt. Dessuten, hvis du har et rom som er mindre enn den oppgitte maksimale kapasiteten til en luftrenser, betyr det at du vil rense luften i det samme rommet et større antall ganger. Det er bar een fordel. Les mer om å finne riktig størrelse luftrenser her.

Winix Zero har en maksimal kapasitet på 99m², og er i stand til å rense luften i et lite eller mellomstort rom veldig effektivt, selv i nattmodus.

Luftrenseren er sertifisert

Luftrensere må være sertifisert av uavhengige og anerkjente byråer, som ECARF eller Allergy UK. På den måten sørger du for at luftrenseren er effektiv og hjelper deg med å rense luften på soverommet ditt.

Størrelsen og designet er riktig for rommet ditt

Luftrenser med nattmodus for soverom

Det er svært sannsynlig at hvis du har et lite eller mellomstort soverom. Da vil du ikke ha en veldig stor enhet som opptar all plassen. Størrelsen og designen på luftrenseren er også noe du selv må vurdere når du velger luftrenser for soverommet. Winix Zero Compact har en maksimal kapasitet på 50 m². Det er perfekt for ethvert soverom. Den har en liten størrelse og er ideell for de med mindre plass.

Alle Winix luftrensere oppfyller kravene ovenfor, takket være erfaringen fra femti år med produksjon av de beste luftrenserne. Vår erfaring er at Winix Zero Compact passer godt på soverom for de fleste kunder. Det er vår anbefaling.

De viktigste grunnene til å ha en luftrenser på soverommet

1. Du tilbringer mye tid på soverommet ditt

Du tilbringer mye tid på soverommet, og du bruker mesteparten av tiden på å puste der. Effekten av en luftrenser merkes best når den brukes i rommet der du tilbringer mesteparten av tiden. Da vil du hele tiden vil bli utsatt for ren luft, slik at kort- og langtidseffektene av å bruke en luftrenser blir større.

2. Soverommet ditt er helt fullt av allergener og VOC!

Soverommet ditt er en grobunn for utallige allergener som pollen, støvmidd og muggsporer. En god luftrenser for soverom kan hjelpe deg med å slappe av og eliminere plagsomme symptomer hvis du eller partneren din har allergier eller astma. Vi må heller ikke glemme VOC-ene.

3. Soverommet ditt har merkelige lukter

Soverom kan utvikle en merkelig lukt over tid. Dette kan skyldes husets alder, fuktighet, gamle møbler, sigarettrøyk, blant mye annet. Karbonfilteret i luftrensere håndterer lukt.

4. Du eller partneren din snorker

Luftrenseren kan bidra til å redusere snorking! En av hovedårsakene til snorking er allergener, som forårsaker tett nese og fører til snorking.

Hvor skal du plassere luftrenseren?

Ideelt sett bør luftrenseren plasseres på en flat og stabil overflate. Det beste stedet å plassere luftrenseren på soverommet kan være på gulvet eller nattbordet ditt. Du bør alltid ha en avstand på 20-30 cm fra vegger eller andre flater slik at luftstrømmen er tilstrekkelig og filtreringen er mer effektiv. Unngå å sette den i hjørnet av rommet, hvis det er mulig.

Kilde:

Denne artikkelen er skrevet med utgangspunkt i en tilsvarende artikkel hos Winix.

Vi har også funnet mye nyttig informasjon hos Bedre Inneklima AS og BioZone Norge AS